Sandiwara Bapa Pembacuh Kopi Sudah Tidak Laku


Berita paling mengejut hari ini mungkin tindakan bapa si pembacuh kopi, bernama Azlan Mohd Lazim yang membuat kenyataan menarik balik mengenai dakwaan cerita anaknya kena liwat oleh Anwar Ibrahim sebagai bohong. Pada 8 Mac lalu beliau telah menarik perhatian umum dan menjadi perhatian media massa dengan kenyataan yang menddakwa dakwaan anaknya itu (kena liwat) sebagai bohong dan satu konspirasi.

Sejejar itu beliau meminta maaf kepada Anwar dan keluarga kerana banyak menyusahkan Anwar.

Hari ini, menjelang lima hari, hari mengundi beliau membuat kenyataan menarik balik dakwaan itu dan memohon maaf kepada anaknya dan orang ramai. Dia telah reverse pula. Berapa kali maaf dahhhh...

Entah saya sejak mula-mula lagi tidak begitu tetarik dengan pengakuan si bapa pembancuh kopi ini. Saya sudah merasakan ada sesuatu yang anih bakal berlaku ekoran tindakan itu. Hati kecil saya berkata tentu ada agenda di sebalik pengakuan yang tergesa-gesa itu. Ternyata hari ini sangkaan saya itu benar.

Biarkah Azlan hendak buat kenyataan apa-apa sekali pun, buatlah. Hari ini rakyat sudah membuat keputusan mereka akan melakukan perubahan. Cerita-cerita pak pandir seperti cuba ditayangkan Azlan itu sudah tidak laku lagi. Hari ini rakyat sudah lupa semua isu, sama isu di sebelah Pakatan Rakyat atau BN. Walhasilnya yang kena sorak dan dijuah nanti ialah bapa pembacuh kopi dan anaknya kerana berdolak dalih.

Kalau pun hendak buat sadiwara janganlah nampak sangat akan kebodohan. Sandiwara yang tidak ada nilai umpama wayang yang tidak akan ditonton oleh orang ramai. Kalau tidak ramai tonton kuranglah jualan tikit dan kempislah poket. Kesian...

Saya rasa pengakuan undur belakang Azlan itu tidak akan memberi kesan kepada mood pengundi hari ini. Pengundi sudah pun membuat keputusan parti mana yang mereka akan pilih. Isu-isu seperti yang cuba dibawa oleh Azlan itu sudah tidak mempengaruhi mereka lagi. Sebaliknya pengakuan reverse itu menyebabkan orang akan mencemuh kedua beranak itu.

Saat ini segala isu telah ditinggalkan oleh pengundi. Pengundi tidak lagi mengenang apa juga isu samada dari Pakatan Rakyat atau UBN. Isu kapal selem, Altantuya, lembu yang selalu dibangkitkan Pakatan Rakyat tidak menjadi perhitungan pengundi lagi. Pengundi sudah faham dengan isu-isu itu.

Begitu juga isu liwat, video lucah dan lucu juga tidak akan diperkirakan rakyat. Rakyat sudah lumat mengunyahnya. Mereka sudah hadam sehabis-habisanya mencari kebenaran atas segala isu-isu itu. Yang rakyat lihat hari ini isu calon dan keperibadian calon. Keperibadan calon, kehebatan calon atau pun kewibawaan calon yang menjadi perhitungan.

Rakyat akan pilihan calon yang berwibawa untuk disangkutkan harapan kepada negara. Sehubungan itu rakyat akan memilih parti untuk menjadi pemeritah Malaysia. UBN sudah lebih 55 tahun rakyat sudah mengenali parti itu luar dan dalam. Sekarang ini sudah sampai untuk mereka buat perubahan.

Kepada Azlan selamat berdolak dalih dan rancanglah apa saja dengan pembacuh kopi, apa juga pendedahan dan kejutan rakyat Malaysia tidak akan pedulikan kamu lagi. Rakyat akan mencemuh dan membenci kamu sampai ke bila-bila pun dan sejarah akan merakam segala apa yang berlaku.

- http://msomelayu.blogspot.com

0 Komen pengunjong :