Bas kempen p’raya ditanggung MB Selangor


SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor menegaskan bahawa kos sewaan bas dua tingkat yang akan digunakan Pakatan Rakyat sepanjang kempen pilihan raya umum (PRU) ke-13 tidak menggunakan wang kerajaan negeri.
Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, bas berkenaan yang disewa untuk tempoh enam bulan dibiayai sepenuhnya olehnya  tanpa melibatkan satu sen pun wang rakyat dan wang kerajaan negeri.
“Semua kos melibatkan bayaran kepada pemandu dan bantuan teknikal dimasukkan dalam kos sewaan itu tanpa melibatkan seorang pun kakitangan kerajaan negeri.
“Justeru, saya menasihatkan pihak-pihak tidak bertanggungjawab menghentikan fitnah dan tohmahan jahat yang menuduh bas berkenaan disewa menggunakan wang kerajaan Selangor dan  wang rakyat”, katanya dalam kenyataan akhbar hari ini.
Bas dua tingkat itu yang telah diubahsuai dengan dilengkapi platform untuk berceramah dan sistem bunyi, akan memulakan siri jelajah ke Kelantan, Pahang, Kedah, Perak dan Perlis bermula esok sehingga 2 September diketuai Datuk Seri Anwar Ibrahim.
.

0 Komen pengunjong :