Samy Vellu Lepas Jawatan September 2011

Presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu dalam sidang akhbarnya sebelum berlangsungnya konvensyen MIC Wilayah Persekutuan di ibunegara hari ini mengumumkan beliau akan melepaskan jawatan Presiden MIC yang dipegangnya sejak 1979 pada bulan September tahun 2011. Jawatan tersebut yang disandang sekarang akan berakhir Mei 2012. Ini bermakna dia akan mlepaskan jawatannya lapan bulan lebeh awal daripada tamat tempoh penggalnya.

Walaubagaimanapun Samy Vellu tidak pula menyatakan kepada siapa beliau akan menyerahkan jawatan tertinggi parti itu, cuma beliau katakan beliau akan membuat rombakan besar hingga keperingkat bawahan sebelum melepaskan jawatan.. Hasratnya untuk melepaskan jawatan Presiden MIC telah pun diberitahu kepada Perdana Menteri, semasa beliau berjumpa Datuk Sri Najib sebelum pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor.
Samy, 74, dipilih semula untuk menerajui parti buat kali kesembilan pada tahun lepas.

Kembara Jr ..... Terkejut juga bila aku dengar Samy Vellu hendak melepaskan jawatan, ingat aku dia nak pegangnya sampai mati. Maklumlah, aku ingat begitu kerana dah terlalu lama dia menjadi presiden MIC, kok, kok dia dah terlupa pasal nak lepas jawatan itu.
Baguslah kalau begitu, berilah peluang kepada orang lain pulak. Sekarang dah tua sangat, kalau ayam dah boleh panggil ayam pencen pun. Lagipun orang lain nak juga rasa jadi presiden. Paling tidak pun bolehlah juga buat modal cari makan. Faham, fahamlah tuuuu.

.....Lawannn.....Tetapppppp.....Lawannnnnnnnn.....

1 comment :

  1. salam
    ayoooooo macaaaaaa sorang ni... lmbt lg kot september 2011... silap2 tak jdk... keling ni bukan leh caye... hihi =)

    moga tuan blog sihat sokmo

    ReplyDelete